FacebookTwitterYouTubeDailymotionScribdCalameo
SlideshareIssuuPinterestGoogle plusInstagramTelegram
Chat About Islam Now
Choose your country & click on the link of your language.
Find nearby Islamic centers & GPS location on the map.

Our Islamic Library contains:
Islamic TVs channels LIVE
Islamic Radios LIVE
Multimedia ( Videos )
Multimedia ( Audios )
Listen to Quran
Interactive files & QR codes
Misconceptions
Islam Q & A
Morality in Islam
Articles
The Noble Qur'an
Understanding Islam
Comparative Religions
Islamic topics
Women in Islam
Prophet Muhammad (PBUH)
Qur'an and Modern Science
Children
Answering Atheism
Islamic CDs
Islamic DVDs
Presentations and flashes
Friend sites

Articles' sections



Author:


Go on with your language:
qrcode

DIALOG ÎNTRE UN MUSULMAN ȘI UN CREȘTIN

Viewed:
1810

DIALOG ÎNTRE UN MUSULMAN ȘI UN CREȘTIN

 

Creștinul: Iisus te iubește și a murit pentru tine!

Musulmanul: De ce să moară pentru mine? Ce am făcut eu acum 2020 de ani care să îl facă să moară pentru mine? Oare nu spune Dumnezeu în Ieremia 30:31: „Ci fiecare va muri pentru fărădelegea sa”? 

Creștinul: Nu ai înțeles! Noi toți am moștenit păcatul lui Adam pe care el l-a comis atunci când a mâncat din Pomul oprit.

Musulmanul: Și de ce trebuie eu să plătesc pentru păcatul lui Adam? Nu spune oare Dumnezeu în Iezechiel 18:20: „Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, şi tatăl nu va purta nedreptatea fiului.”?

Creștinul: Ai moștenit păcatul părintelui tău, Adam, și Dumnezeu te va trage la răspundere pentru el.

Musulmanul: Dumnezeu mă va trage la răspundere numai pentru faptele pe care le-am făcut eu, așa cum spune cartea ta în Romani 2:5-6: „  [...] în ziua mâniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu, Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui”

Crestinul: Te rog, încearcă să înțelegi. Trebuie să crezi în sacrificiul Domnului pentru ca să poți fi mântuit în Ziua Judecății.

Musulmanul: De ce trebuie Dumnezeu, Cel care m-a creat, să aducă un sacrificiu pentru ca eu să fiu mântuit, atât timp cât El va fi Cel care mă va judeca. Iisus a explicat în Matei 12:37: „Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, şi din cuvintele tale vei fi osândit.”

Creștinul: Dacă nu primești darul lui Iisus, vei fi aruncat în Iad.

Musulmanul: Voi fi aruncat în Iad dacă nu am păcătuit? Dumnezeu spune în Romani 2:2: „Şi noi ştim că judecata lui Dumnezeu este după adevăr, faţă de cei ce fac unele ca acestea.”

Creștinul: Domnul a murit, din dragoste pentru tine și el dorește să-ți ierte păcatele.

Musulmanul: Cu siguranță că nu Dumnezeu este Cel care a murit, căci Dumnezeu nu moare, așa cum este scris în cartea ta în  1 Timotei 6:16: „Cel ce singur are nemurire...”

Creștinul: Nu Tatăl a murit, ci Iisus cel întrupat este cel care a murit pentru tine.

Musulmanul: Dar Iisus a declarat că el este o ființă umană în Ioan 8:40: „Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu”, și Dumnezeu ne-a poruncit să nu ne punem nădejdea în alți oameni în Isaia 2:22: „Nu mai nădăjduiţi în omul cel muritor, în nările căruia nu este decât o suflare! Oare, ce putere are el?”

Creștinul: Ai învățat cum să mă convingi, folosind aceste versete din Biblie?

Musulmanul: Este scris în Deutronom 4:2: „Să nu adăugaţi nimic la cele ce vă poruncesc eu, nici să lăsaţi ceva din ele; păziţi poruncile Domnului Dumnezeului vostru, pe care vi le spun eu astăzi.”

Mai mult, Iisus a predicat totul în mod public și nu a ținut secrete învățăturile sale așa cum ne este spus în Ioan 18:20: „Iisus i-a răspuns: Eu am vorbit pe faţă lumii; Eu am învăţat întotdeauna în sinagogă şi în templu, unde se adună toţi iudeii şi nimic nu am vorbit în ascuns.”

Iisus nu a declarat niciodată că ar fi fost trimis ca să fie răstignit pentru mântuire! Iisus nu a spus niciodată că ar fi fost trimis să distrugă păcatul originar! Iisus nu a susținut niciodată că el este Dumnezeu întrupat! Iisus nu a spus niciodată că Sfantul Duh este o divinitate. Iisus nu a propovăduit niciodată că Dumnezeu este format din 3 persoane, și nici că el însuși ar fi cea de-a doua persoană.

Deci … tu de unde ai luat aceste credințe?

Creștinul: M-ai convins, mi-ai trezit interesul în a studia Islamul, cum pot face acest lucru?

Musulmanul: A studia Islamul a devenit din ce în ce mai ușor, cu ajutorul și prin intermediul internetului, dar învață de pe website-uri de încredere, așa cum este:

www.islamic-invitation.com

https://islamic-invitation.com/book_details.php?bID=3842

Pregătit de: Om Zakaryia Al-Atharyia

 
All copyrights©2006 Islamic-Invitation.com
See the Copyrights Fatwa