FacebookTwitterYouTubeDailymotionScribdCalameo
SlideshareIssuuPinterestGoogle plusInstagramTelegram
Chat About Islam Now
Choose your country & click on the link of your language.
Find nearby Islamic centers & GPS location on the map.

Our Islamic Library contains:
Islamic TVs channels LIVE
Islamic Radios LIVE
Multimedia ( Videos )
Multimedia ( Audios )
Listen to Quran
Interactive files & QR codes
Misconceptions
Islam Q & A
Morality in Islam
Articles
The Noble Qur'an
Understanding Islam
Comparative Religions
Islamic topics
Women in Islam
Prophet Muhammad (PBUH)
Qur'an and Modern Science
Children
Answering Atheism
Islamic CDs
Islamic DVDs
Presentations and flashes
Friend sites

Articles' sections



Author:


Go on with your language:
qrcode

Yüce Allah’ın Peygamberlerinden Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Allah’a İbadetleri Nasıl idi?
Abo Karim El-Marakshy

Viewed:
1055

Yüce Allahın Peygamberlerinden Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed (s.a.v.)in Allaha İbadetleri Nasıl idi?

İslam alimlerinden Şeyh Ahmet Deedat Suudi Arabistan’ın şehirlerinden biri olan Cidde‘yi ziyareti esnasında bizlere daha önce başından geçen olayı şöyle anlattı.

“Hıristiyan ve Yahudilerden oluşan bir grupla Güney Afrika Cumhuriyeti’nin bir sahil şehri olan Durban’daki bir camiyi ziyaret ediyorduk. Ben ayakkabımı çıkarıp içeri girdim ve yanımda bulanan grubada ayakkabılarını çıkartmalarını söyledim, onlarda bunu yerine getirdiler.

Daha sonra gruba dönerek ayakkabılarınızı çıkarıp içeri girmenizin sebebinin ne olduğunu bilip bilmediklerini sordum, onlarda “bilmiyoruz” dediler.

Ve onlara Hz. Musa(a.s.)’ın Allahü Teala’yla konuşmak için Sina Dağına çıkış olayını İncilden alıntılayarak anlattım.

“(Musa) Çarıklarını çıkar. Çünkü bastığın yer kutsal topraktır.” (Mısır'dan Çıkış 3:5 Eski Ahit)

Daha sonra grup yerlerine oturarak beni izlemeye devam ettiler. Ben abdest almak için izin istedim ve abdestimi aldıktan sonra orada bulunan gruba abdestin sadece sağlık açısından faydası olmadığını Müslümanların günde beş defa abdest alma sebebinin tarihi bir olay olduğunu söyledim ve bu tarihi olayı İncilden örnek vererek şöyle anlattım.

“Musa, Harun ve Harun’un oğulları ellerini, ayaklarını orada yıkadılar. Ne zaman Buluşma Çadırı’na girip sunağa yaklaşsalar RAB’bin Musa’ya buyurduğu gibi orada yıkandılar.” (Mısır'dan Çıkış 40:31-32 Eski Ahit)

Farz namazını eda etmek için ayağa kalktığımda camide bulunan Müslümanlar vaktin sünnet namazını kılıyorlardı. Ben bunları seyreden gruba dönerek Müslümanların kıldığı namaz hareketlerini izah ettim. Bu ibadetin en önemli kısmının secde olduğunu ve tüm peygamberlerin Allah’a secde ettiğini söyleyerek aşağıdaki İncil ayetlerinden örnekler vererek sözlerimi güçlendirdim.

“İbrahim yüzüstü yere kapandı.” (Yaratılış 17:3 Eski Ahit)

“Hz.İbrahim secdeye kapandı.” (Yaratılış 17:17 Eski Ahit)

“Musa’yla Harun topluluktan ayrılıp Buluşma Çadırı’nın giriş bölümüne gittiler, yüzüstü yere kapandılar. RAB’bin görkemi onlara göründü.” (Çölde Sayım 20:6 Eski Ahit)

“Sonra (İsa) biraz ilerledi, yüzüstü yere kapanıp dua etmeye başladı.” (Matta 26:39 Yeni Ahit)

Sonra Hıristiyan ve Yahudi gruba dönerek Müslümanların nasıl namaz ibadetini yerine getirdiklerini görmüş oldunuz  dedim.

Onlara nazik bir dille hangi ibadet şekli Hıristiyanlığa daha yakındır? diye sorduğumda Hıristiyan ve Yahudi topluluğu “Şüphe yok ki Hıristiyanlığa en yakın ibadet şekli Müslümanların ibadet şeklidir” dediler.”

İslama giren birçok Hıristiyan kendilerinin şimdi daha iyi bir “Hıristiyan” olduklarını itiraf etmektedirler. Çünkü “Hıristiyan” kelimesinin gerçek anlamı “Hz. İsa’yı takip edenler” ya da “Hz. İsa’nın yolundan gidenler” demektir.

O zaman kendilerinin “Müslüman” olduklarını söyleyen bu insanlar nasıl oluyorki “Hz. İsa’nın yolundan gidenler”den olduklarını iddia edebiliyorlar?

İncil’in Hz. İsa(a.s.) için söylediklerine mantık yoluyla baktığımızda birçok yerde Hz. İsa(a.s.)‘ın namaz kıldığını, dostlarına Allah’ın selamını verdiğini ve uzun müddet oruç tuttuğunu görürüz.

Gerçekte daha önceden Hıristiyan olan kişiler Peygamberimize inen Kur’an-ı Kerim ayetlerini okuduklarında kendilerinin kelimenin tam anlamıyla “Müslüman” fıtratı üzerinde olduklarını itiraf etmektedirler.

“Ey iman edenler! Rükû edin, secdeye varın, Rabbinize kulluk edin, iyilik yapın ki kurtulabilesiniz.” (Kur’an-ı Kerim 22:77)

Görüldüğü üzere insanın doğuştan sahip olduğu fıtrat vahdaniyetten ayrı düşünülemez.

Ne yazık ki günümüzde Hz. İsa, Hz. Musa ve Hz. İbrahim(a.s.)’ın yolundan giden birçok kişi Allah’ın yolundan uzaklaşmıştır. Hz. İsa (a.s)’ın gerçek akideside maalesef özünden uzaklaşarak Hz.İsa(a.s.)’ ın hiç bir zaman iddia etmediği bir şekle bürünmüştür.

Şimdi kendimize soralım. Günümüzde Hz.İsa(a.s.)'ın bildirdiklerine gerçek anlamda kimler uymaktadır?

Muhakkak ki Müslümanlar günde beş defa tüm peygamberlerin yaptığı gibi secdeye kapanarak namaz kılarlar ve Hz. İbrahim(a.s.), Hz. Musa(a.s.), Hz. Muhammed(s.a.v.)'in inandığı Allah’la aynı olan Hz. İsa(a.s.)'ın inandığı ve taptığı Allah’a inanıp ibadet ederler.

Yine Müslümanlar, Hz. İsa(a.s.)'ın çölde tuttuğu kırk günlük oruç gibi Ramazan ayı boyunca Allah için oruç tutarlar.

Müslümanların kıldığı namaz ile Allahü Teala’nın gönderdiği peygamberlerin kıldığı namaz arasında pek bir farkı yoktur. İslamda namaz ibadetini merak edenler aşağıdaki site adresimizden ücretsiz indirip bilgi sahibi olabilirler.

www.islamic-invitation.com

https://islamic-invitation.com/lang_show.php?langID=210                          

 
All copyrights©2006 Islamic-Invitation.com
See the Copyrights Fatwa